C/ Mossèn Jaume Guixà, 26-28 / 08784 PIERA Tel. 93 779 45 94
C/ Mossèn Jaume Guixà, 26-28 / 08784 PIERA Tel. 93 779 45 94 

Festes i activitats del curs 2013-2014

Santa Cecília

 

DEL REVÉS

 

Aquest any l'aula municipal de música de Piera ens ha portat les Músiques de l’hemisferi sud.

Hem començat per AUSTRÀLIA, una de les músiques més i que es conserva gairebé intacta. El principal protagonista és el didjeridú.

De BALI (INDONÈSIA) ens han parlat del gamelan, és un conjunt instrumental indonesi tradicional especialment de Bali i Java. El seu nom prové de la paraula gamel que significa colpejar, i fa referència a que els instruments utilitzats són tots de percussió.

A KWAZULU-NATAL (SUD-ÀFRICA), hi habiten principalment els zulus, un dels gèneres musicals més típic és el Mbube, que significa lleó en la llengua zulu que és caracteritza per ser vocal a cappel·la.

A ARGENTINA el tango, anem cap a la SERRALADA DELS ANDES on la música més coneguda és segurament la interpretada generalment per aimares i quítxues, i es caracteritza per melodies nostàlgiques i evocatives interpretades per flautes de canya i charangos. La música acompanya habitualment la dansa en les celebracions, també les de caràcter més festiu com ara el carnavalito música que escoltareu quan mireu les imatges.

I de BRASIL ens han interpretat una samba que junt amb la bossa nova són els estils més representatius, sobretot gràcies al Carnaval.

 

Des d’aquí volem agrair la feina feta per l’escola municipal de música de Piera que any rera any es van superant i també a l’actriu Elisabet Vallès, guionista i directora escènica. Una bona incorporació!

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Les Flandes Piera

Página web creada con 1&1 IONOS Mi Web.